Ervaringen van anderen lezen

Of laat jouw ervaring hier achter!

Transparantie is erg belangrijk. Twijfel jij of een counseling van Goed Gezien Zo echt gaat helpen? Lees de ervaringen van anderen om je keuze gemakkelijker te maken. Heb je zelf een counseling van mij achter de rug en wil je graag een reactie achterlaten? Graag! Hiermee help je ook anderen met jouw waardevolle ervaring.

Uitgelichte ervaringen

Als Mieke heeft toegezegd dat ze iemand kan helpen, zal ze er alles aan doen om die belofte waar te maken!

Twanny Verdonschot

Mijn dochter (14 jaar) loopt sinds ze op het voortgezet onderwijs zit tegen het probleem van Engelse woordjes leren en grammatica aan. Ze kan nu de woordjes eindelijk onthouden en haalt mooie punten. Heel blij mee!

Ouder van Lotte

Hoi Mieke, ik vond het fijn om met je samen te werken en prachtig om te zien hoe snel je de kids op een spoortje hebt.

Loes RoffelsenOud collega
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Goed gezien zo
Average rating:  
 12 reviews
by anoniem on Goed gezien zo
Hij gaat nu uit eigen beweging lezen!

Onze zoon van 7 jaar zat in het voorjaar van 2018 in groep 3 en lezen ging ontzettend moeizaam. De juffen hadden het sterke vermoeden dat hij dyslexie had. We oefenden op advies van de school elke dag, maar er was nauwelijks verbetering merkbaar. Ook kreeg hij steeds meer een hekel aan lezen en alles wat daarmee te maken had.
We kwamen in contact met Mieke en hadden eerst een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek voelde onze zoon zich direct op zijn gemak.
Het werd Mieke meteen duidelijk dat hij lezen en letters ontweek, snel afgeleid was en steeds uitvluchten zocht om maar niet te hoeven lezen.
We zijn het traject ingegaan en na drie dagdelen voorafgaand aan de start van het nieuwe schooljaar kwamen Mieke en wij tot de conclusie dat hij echt niet klaar was om naar groep 4 te gaan. Hij had een grote achterstand en was zeker niet klaar voor de nieuwe leerstof van groep 4 op het gebied van lezen en schrijven.

Vervolgens is hij meerdere keren naar Mieke gegaan, altijd met veel plezier. Hij zag het echt als een uitje. Dit kwam denk ik vooral door Miekes aanpak. Ze legt niks op, maar kijkt naar je kind en gaat mee in zijn interesses en ritme. Zonder daarbij het doel uit het oog te verliezen. Het werken met klei vond hij erg leuk. De begeleiding is een combinatie van leren lezen, maar ook op tijd even een pauze en een leuke activiteit of spelletje dat hij zelf mocht uitzoeken.

Binnen enkele weken ging het steeds beter met het lezen, niet alleen het technisch-en begrijpend lezen, maar vooral ook zijn motivatie en houding. Hij had er steeds meer plezier in. Het resultaat is dat hij vorige week zijn rapport kreeg en op alle punten rondom lezen duidelijk vooruit is gegaan. Daarnaast en dat is het belangrijkste, zit hij in de klas ook lekkerder in zijn vel. Hij wordt niet meer overvraagd en heeft handvatten aangereikt gekregen waardoor hij beter om kan gaan met aspecten die hij lastig vindt bij het (leren) lezen. Hij kan zich nu beter focussen en is zich meer bewust van zijn energieniveau.
Naast de juffen, merken ook mensen om ons heen de verandering op. Hij leest spontaan voor uit boekjes, benoemt bordjes en namen van merken en winkels en schrijft vaak korte briefjes. Dit deed hij voorheen niet of nauwelijks.

Kortom, wij zijn erg enthousiast over de Davis aanpak.

by anoniem on Goed gezien zo
ik kan de ondertiteling nu bijhouden

Sinds groep drie heb ik al problemen met lezen. Al snel werd duidelijk dat ik ernstige dyslexie heb. Ik heb hiervoor heel mijn basisschool periode hulp gehad en allerlei programma’s gevolgd. In de tweede klas van de middelbare school ben ik naar Mieke gegaan. Ik kwam daar al binnen en het voelde meteen voor mij, dat er eindelijk iemand is die begreep hoe het is om dyslectisch te zijn en in beelden te denken. Ze heeft mij geleerd dat het eigenlijk een heel groot talent is. Mieke heeft mij geleerd om de letters niet meer om te draaien, d.m.v. de letters te kleien en ze vanaf 1 hoek te bekijken en niet vanaf de andere kanten. Ze gaf mij goede tips, hoe ik de tekst kan begrijpen. Als ik de technieken van Mieke gebruik dan weet ik wat ik lees. Voordat ik naar haar ging, haalde ik de eerste regel van de ondertiteling niet en nu snap ik bijna heel de film. Het was niet alleen maar hard werken, we hebben tussendoor veel gekletst, pauze gehouden en leuke dingen gedaan. Het blijft nog steeds wel moeilijk, maar ik kom nu veel verder.

by anoniem on Goed gezien zo

Vanaf de eerste dag dat onze zoon in behandeling was met de Davis Counseling was hij weer zoals we hem van jaren terug kende. Vrolijk, uitgelaten, enthousiast, grappig, tevreden. Het leek of er een last van zijn schouders was gevallen. Of er een stukje acceptatie plaats heeft gevonden.  Het gaf hem rust en meer zelfvertrouwen.

De handvatten die hij mee heeft gekregen kunnen hem helpen bij lezen en spelling, maar wij zien het breder. Het zal hem ook helpen bij nieuwe uitdagingen, het ouder worden en het ontdekken van de wereld om hem heen.

by Mare on Goed gezien zo

Ik heb de counseling bij Mieke gedaan en vond het heel fijn. Mieke snapte super goed hoe het bij mij werkt en waar ik door dyslexie last van heb. We hebben veel gewerkt aan de b en d herkennen en dat lukt nu veel beter. Ik heb een manier geleerd om woorden beter te lezen en te herkennen. Stilzitten is niet nodig. Je mag juist veel bewegen. Ook heeft ze me geholpen bij kijken naar hoe gebruik ik het beste mijn energie. Dat helpt wanneer je bijvoorbeeld een werkje op school moet maken. Ik had altijd ruzie met letters en woorden. Bij Mieke mocht ik letters van klei en tijdschriften kapot maken. Dat was fijn! Ik mocht die nare gedachten loslaten en het luchtte heel erg op.

by Diane den Boer on Goed gezien zo
Super fijne begeleiding!

Na maanden leuren via een 'standaard' dyslexie-programma wat voornamelijk bestond uit het flitsen van woorden, ben ik bij Mieke terecht gekomen en zij heeft onze zoon Mats super begeleid! De Davis methode heeft Mats leren focussen, zijn tempo leren aanpassen, en wat vooral werkte voor Mats was het 'vegend' lezen. Na 1 x vegend lezen, kon hij de hele zin foutloos opschrijven! Plus Mieke heeft Mats meer zelfvertrouwen gegeven en ik heb zelf ook heel veel tips uit de begeleiding gehaald waar ik Mats nu nog steeds mee kan helpen. Dus super bedankt Mieke!

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»